به گزارش مشرق، روزنامه انگلیسی «فایننشالتایمز» گزارش کرد در حالیکه ایالات متحده سال آینده میلادی (۲۰۲۴) وارد مبارزات انتخابات ریاستجمهوری میشود، مقامهای ارشد اروپایی به شدت نگران هستند که جریان کمکهای نظامی واشنگتن به اوکراین برای جنگ با روسیه، رو به کاهش رود.
بر اساس این گزارش، واشنگتن یکی از منابع اصلی تسلیحات اوکراین است و مقامهای آمریکایی میگویند که بودجه از پیش تعیین شده کافی برای حفظ کییف به مدت پنج ماه دیگر را در اختیار دارند که این بودجه ضدحمله مهم اوکراین که برای هفتههای آتی برنامهریزی شده را تحت پوشش قرار میدهد.
با این حال، متحدان اروپایی اوکراین تا حد زیادی تردید دارند که ایالات متحده به وعده خود برای تخصیص بسته کمک ۴۸ میلیارد دلاری به اوکراین که در سال ۲۰۲۲ به تصویب رسید، پایبند باشد، به طوریکه یکی از مقامهای اروپایی در این خصوص گفت: «هیچکس نمیداند. ما نمیتوانیم تا ابد همین سطح از کمک را حفظ کنیم».
این مقام اروپایی که یکی از ۱۰ چهره ارشد از کشورهای متحد اوکراین است که با فایننشالتایمز مصاحبه کرده، گفت کشورهای اروپایی نهایتاً برای یک یا احتمالاً دو سال میتوانند سطح فعلی کمک به اوکراین را حفظ کنند.
علیرغم آنکه «جو بایدن» رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا هیچ نشانهای مبنی بر کاهش حمایتها از اوکراین ارائه نکرده است اما او در حال آماده شدن برای یک کارزار انتخاباتی مجدد با دونالد ترامپ، منتقد حمایت بینهایت ایالات متحده از جنگ و رقیب سرسخت جمهوریخواه خود برای انتخابات ۲۰۲۴ است.
بر اساس این گزارش، برخی از متحدان اروپایی اوکراین میگویند که دولت بایدن تحت فشار قرار گرفته تا نشان دهد که دهها میلیارد دلار کمک آمریکا، تأثیر قابل توجهی در میدان نبرد اوکراین داشته است.
فایننشالتایمز در پایان گزارش خود نوشت که ارزیابیهای نظامی ایالات متحده نشان میدهد که حتی اگر اوکراین امسال دستاوردهایی را در جریان ضدحملات خود به دست آورد اما بعید است که امسال به تمام اهداف سیاسی خود در میدان نبرد دست یابد. مقامهای اوکراینی و اروپایی به طور محرمانه و در جلسات خصوصی به این مسئله اذعان کردهاند.
با تداوم جنگ اوکراین که بیش از یکسال است آغاز شده، متحدان غربی اوکراین به استیصال رسیدهاند و گزارشهای مختلف رسانههای غربی نشان میدهد که کشورهای غربی نیز خسته شدهاند به طوریکه «سیمور هرش» روزنامهگار محقق و افشاگر آمریکایی در وبسایت خود خبر داد گروهی از کشورهای اروپایی به رهبری لهستان از ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین خواستهاند به جنگ حتی به قیمت استعفای خود پایان دهد.
از طرف دیگر، ولودیمیر زلنسکی هر گونه مذاکره با دولت پوتین را رد کرده و در حالی که مسکو اقدامات خود را «عملیات نظامی ویژه» برای دفع تجاوز غرب میداند، کییف میگوید مذاکرات صلح تنها در صورتی امکانپذیر است که روسیه حملات خود را متوقف کند و همه نیروها را از خاک اوکراین خارج کند.
کرملین خوستار آن است که کییف حاکمیت روسیه را بر شبهجزیره کریمه به رسمیت بشناسد و همچنین الحاق مناطق دونتسک، خرسون، لوهانسک و زاپروژیا به روسیه را بپذیرد. اوکراین این درخواستها را رد کرده و همچنین هر گونه مذاکره را تا زمانی که روسیه نیروهایش از همه مناطق اوکراین را عقب بکشد، رد کرده است.